Nurul Wahida's FotoPage

By: Nurul Wahida Othman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]
Friday, 8-Aug-2008 03:11 Email | Share | | Bookmark
The Great Ocean Road Trip (1-4th August 2008)

Bersama Pn Dy (Salji turun sgt lebat time ni)
bersama 2 org yg bengong :p
in front of our motel in Albury
View all 29 photos...
Hello..I'm Back in OZ land! I'll download the wedding pics later k. SO busy la. No time to edit pics. hehe. Last weekend, me, Kakak, Abg, Dy, Faiz, Ipan and Anas went to see the 12 Apostles at the Great Ocean Road. We rent a beach house in Apollo Bay (fully furnished) (thanks to me who search for it..hehe ) for only $400 for 2 nites. So damn cheap I tell you! (Of course la cheap coz nobody wants to go to the ocean during winter..haha). It has 4 bedrooms and an ocean view from the balcony. This trip is actually a honeymoon for the newly wedd but we all menyibuk. But hey, we gave them the special room upstairs which is secluded from the others ok. Before getting there, we went to Snowy Mountain. This time we went to Thredbo. Salji sgt2 lebat. The road was thick with snow. We have to used the snowchain for the tyre on our way back. The experience was so scary. Slippery road and anytime the car could skidded. Dengan kelajuan 30-40km sejam plus jln yg gelap gelita tanpa lampu, we spent almost 3 hours on top of the mountain before reached the safe ground. We arrived at Albury around 12am++. Almost 6 hours++ on the road (actually we can get there 3 hours earlier). Alhamdulillah, sampai jgk. Sgt lega. The next day, from Albury, we drove straight to Melbourne CBD to pick up Ipan and Anas. Overall the journey was great. Full of unexpected things. The scenery was so beautiful. Betapa indahnya ciptaan Tuhan. Balik tu sempat singgah Melbourne, jln2, mkn2 di Es Teller 77. hehe. Duit abis, bdn penat, tapi sgt gembira dan puas ati!


Friday, 20-Jun-2008 04:25 Email | Share | | Bookmark
mixed pics

This guy share the same birth date with me! :-)
our cake (actually their cake- faiz and max..haha)
enjoying our food
View all 9 photos...
Few pics from the birthday celebration (tumpang org lain punya...haha)..
few pics taken randomly around canberra..


Sunday, 1-Jun-2008 13:08 Email | Share | | Bookmark
my first random shots

my first shot :p
my quilt cover..:-)
my wall...
View all 9 photos...
Just got my new DSLR (Canon EOS400D with IS lens!) huhu! I am soooo very the happy one. At last, dapat jugak beli DSLR....since my birthday is next week...kiranya membeli hadiah utk diri sendiri la...:-)bole la amik gmbr best2 pasni...have to polish my skill first coz I'm a noob in this! hehe. Last nite dok baca2 manual and try to take few shots yg tak berapa nak jadi..haha...


Tuesday, 15-Jan-2008 08:01 Email | Share | | Bookmark
mencari cinta..:-)

kenu, nazrin, apis and diyat - Hari raya haji
tuan rumah terperuk kat blkg sbb umah tak muat..hehe
antara tetamu yg hadir di teratak diyat..:-)
View all 18 photos...
Hello all! Selamat tahun baru 2008! mm, blom smp seminggu pun balik Canberra. Masih lagi terbayang2 suasana kat Malaysia. Setahun tak balik Malaysia, mcm2 nak dibuat especially bab makanan. Seme benda dipulun! haha...yela, kat sini mana nak dpt. Pi makassar 2 minggu melawat kekasih gelapku..hehe...Pulun mkn donut JCo kat sana...lain2 mknan yg aku dok mkn selalu kat sana es teller (from Es Teller 77). Sangat penat bercuti kali ni sbb byk sgt agenda. Sampai nak jumpa member pun tak sempat. Yela, apa2 pun family come first. Tapi kepenatan tak terasa sbb sgt2 happy bila bersama dgn family dan org tercinta. Tak sabar nak balik lagi bulan 6 ni for my brother's wedd. Dia yg nak kawin, kita pun sama2 sibuk jgk. hehe. Anyway, tak byk pun gmbr percutian kali ni. Ada la gmbr raya haji sket (buat open house kecil2an di rumah aadiyat yg sememangnya kecil..seme masak sendiri ok...hehe), gmbr kat imperial aryaduta sket (ngengada nak 'berhoneymoon' kat hotel ). Makanan kat situ not bad dgn harga yg boleh tahan. Try lamb shank dia. Sedap jgk. Bergmbr di tepi pantai losari (again! sana takde tmpt lain nak pegi ok..hehe).
Alhamdulillah dpt jemput my parent balik dr haji. tp takde gmbr plak. hehe. Balik kali ni kurang sket sedihnya. Maybe sbb byk sgt bnd berlaku smp tak sempat nak pikir apa2. Skrg nak concentrate balik on studies dan nak belajar bersungguh2 supaya cepat abis!


Tuesday, 16-Oct-2007 12:17 Email | Share | | Bookmark
sydney trip again...

secluded beach....sgt cantik..:-)
main di gigi air..
bersama hanim..
View all 18 photos...
Sekali lagi ke sydney dgn membawa misi...eh....bwk org berjalan sbnrnya...Elya dan Hanim yg dtg bercuti kat sini...so, kebetulan nak hantar Ipan ke rumah kawan dia kat Sydney, bwk la diorang jln2 sekali....lalu coastal route...giler jauh! 5 jam drive dgn jln yg berbukit2.....tp best la...lalu byk kawasan kampung and nampak laut yg cantik!....singgah di Murramarang Resort utk menikmati keindahan pantai dan juga main2 dengan kanggaroo yang jinak..sgt seronok..berhenti berbuka puasa di McDonalds halal dia Punchbowl.....then jd tourist guide..bwk diorang pi sydney opera house...and jln2 kat circular quay...besoknya...apalagi..shopping la kat paddys market dan borong seafood...bulan pose..takleh nak melenting2 sgt..hehe..batal lak pose kang..


[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net